Recepty

Recepty > polévky > polévka z vařených vajec

Polévka z vařených vajec recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

4 natvrdo uvařená vejce, 200 g kořenové zeleniny, 50 g másla, 40 g hladké mouky, 1,5 litru vody, sůl, mletý pepř, zelená petrželka, libeček

Recept na přípravu:

Očištěnou a nakrájenou zeleninu vložíme do osolené vody a vaříme do měkka. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, do které vmícháme prolisované žloutky, zalijeme zeleninovým vývarem a necháme asi 15 minut provařit. Podle potřeby dosolíme, dochutíme pepřem a vsypeme najemno nasekanou petrželku a libeček. Před podáváním přidáme do polévky najemno nakrájené bílky a necháme prohřát.

Podáváme s čerstvým pečivem.

Další recepty:
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Vločková polévka s mrkví ke které přidáme bílý jogurt.
Vývar z morkových kostí se zeleninou.
Noky do polévky bez vajec vaříme 8-10 minut.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Polévka z uzeného kolena bývá slaná dostatečně.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Kyselá houbová omáčka které dodá jemnost kousek másla.
Halušky se zelím, uzeným a slaninou chutnají.
Česnečka se sýrem a šunkou zjemníme lžíčkou másla.
Majonéza bez vajec

Recepty
Motto

Ochutnejte recept polévka z vařených vajec.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.