Recepty

Recepty > polévky > polévka z vařených vajec, bylinek a uzeného masa

Polévka z vařených vajec, bylinek a uzeného masa recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

5 vařených vajec, 1 cibule, 1,5 l vývaru z uzeného, 200 g vařeného uzeného nakrájených na sousta, čerstvé bylinky možností: hrst kopřivy, libeček, petrželka, pažitka, dále např. kvítka sedmikrásek, popenec

Recept na přípravu:

V hrnci rozpálíme trochu oleje, na kterém zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli. Vejce nastrouháme na slzičkovém struhadle a na cibuli restujeme 3 minuty. Nemícháme, aby se vejce nepojily v jednu hmotu, ale potřásáme hrncem. Zalijeme vývarem i s kousky masa. Perlivým, jemným varem prohřejeme cca 6 minut. Vhodíme nasekané bylinky, vypneme a necháme 10 minut spojit chutě. Dokořeníme dle individuální chuti.

Další recepty:
Vývar z morkových kostí se zeleninou.
Houbová polévka na kyselo z podmáslí.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Polévka z uzeného kolena bývá slaná dostatečně.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Kyselá houbová omáčka které dodá jemnost kousek másla.
Halušky se zelím, uzeným a slaninou chutnají.
Vločková polévka s mrkví ke které přidáme bílý jogurt.
Česnečka se sýrem a šunkou zjemníme lžíčkou másla.
Zapečené těstoviny s uzeným masem

Recepty
Motto

Ochutnejte recept polévka z vařených vajec, bylinek a uzeného masa.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.