Recepty

Recepty > polévky > polévka z vařených vajec se zeleninou

Polévka z vařených vajec se zeleninou recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

4 natvrdo uvařená vejce, 200 g kořenové zeleniny (můžeme použít i mraženou), 50 g másla, 40 g hladké mouky, 1,5 litru vody, sůl, mletý pepř, zelená petrželka, libeček

Recept na přípravu:

Očištěnou a nakrájenou zeleninu vložíme do osolené vody a vaříme do měkka. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, vmícháme prolisované žloutky, zalijeme zeleninovým vývarem a necháme asi 15 minut provařit. Podle potřeby dosolíme, dochutíme mletým pepřem a vsypeme najemno nasekanou petrželku a libeček. Před podáváním přidáme do polévky najemno nakrájené bílky a necháme prohřát.

Polévku z vařených vajec podáváme s čerstvým pečivem.

Další recepty:
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Noky do polévky bez vajec vaříme 8-10 minut.
Bramborová kaše s mlékem.
Oukrop ke kterému podáváme na sádle osmažený chléb.
Kuřecí vývar s noky z krupičky.
Majonéza bez vajec z mléka a oleje.
Kuřecí vývar s nudlemi a nadrobno nasekanou petrželkou.
Polévka z čínského zelí s mlékem.
Česnekový oukrop ke kterému chutná rozkrájený tvrdší chléb.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Polévka z uzeného kolena bývá slaná dostatečně.
Fazolačka z červených fazolí posypaná zelenou petrželkou.
Mrkvová polévka s krupičkou pro děti z mrkve.
Fazolačka se zelím

Recepty
Motto

Ochutnejte recept polévka z vařených vajec se zeleninou.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.