Recepty > polévky > polévka z vepřového jazyka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 vepřový jazyk, 5 hrnků vody, 3 kuličky pepře, 1 lžíce Vegety, 1/2 hrnku polévkové zeleniny nakrájené na kostičky, sůl, petrželka
Recept na přípravu:
Umytý jazyk uvaříme do měkka. Do vývaru přidáme Vegetu, pepř, nakrájenou zeleninu a povaříme. Jazyk ponoříme na několik vteřin do studené vody, abychom jej snadněji oloupali. Oloupaný jazyk nakrájíme na malé kousky a vložíme do polévky. Podáváme s nočky, se svítkem nebo se strouháním. Místo zavářky můžeme použít i zbytek tvrdého sýra nakrájeného na kostky. Ozdobíme petrželkou.
Další recepty:
Vichyssoise podáváme zastudena.
Smetanová křenová omáčka s knedlíkem.
Boršč bez masa z tofu.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Zeleninový krém zasypeme nadrobnou pokrájenou zelenou petrželkou.
Fazolová polévka z bílých fazolí kterou na talíři posypeme pažitkou.
Cibulačka s červeným vínem a lžicí zakysané smetany.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou ze strouhaného křenu.
Čočková polévka se zeleninou bez nutnosti ohřívání.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Čínská krabí polévka z krabího masa.
Polévka cibulačka se sýrem
Ochutnejte recept polévka z vepřového jazyka.