Recepty > polévky > polévka z vepřového kolena
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 vepřové koleno, 3 mrkve, 1 petržel, polovina celeru, 1 cibule, hrst mraženého pórku (krájený na kolečka), sůl popřípadě kostka masoxu, 2 lžičky mleté solené zeleniny, zavářka (nudle, drobení, kapání.../)
Recept na přípravu:
Oprané vepřové koleno spolu s očištěnou polévkovou zeleninou vložíme do tlakového hrnce, osolíme, zalijeme asi třemi litry studené vody, uzavřeme a dáme vařit. Když z tlakového hrnce začne unikat pára, ztlumíme sporák na minimální teplotu a vaříme necelé dvě hodiny. Poté vypneme sporák a hrnec necháme ještě dojít. Polévku zcedíme, zeleninu nakrájíme na kostičky, dáme vařit, zavaříme polévkovou zavářku a nakrájíme maso z kolene. Ozdobíme petrželkou, pažitkou, podle potřeby dosolíme.
Další recepty:
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Houbová polévka na kyselo z podmáslí.
Bramboračka pro děti nejmenší.
Vývar z morkových kostí se zeleninou.
Kyselá houbová omáčka které dodá jemnost kousek másla.
Kuřecí maso na paprice a smetaně v Papinově tlakovém hrnci chutná s houskovým knedlíkem.
Vločková polévka s mrkví ke které přidáme bílý jogurt.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Česnečka se sýrem a šunkou zjemníme lžíčkou másla.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Polévka z uzeného kolena bývá slaná dostatečně.
Vločková polévka s mlékem
Ochutnejte recept polévka z vepřového kolena.