Recepty > polévky > polévka z vepřového kolena s kroupami
Suroviny potřebné pro přípravu:
hrnek krup, velký brambor, 3 stroužky česneku, 10 kuliček pepře, 2 bobkové listy, libové vepřové koleno, majoránka, sůl, petrželka
Recept na přípravu:
Vepřové koleno vložíme do hrnce s vodou, osolíme přidáme bobkový list a pepř. Pozvolna vaříme do měkka. Zvlášť uvaříme kroupy. Brambor nakrájíme na kostičky. Česnek utřeme. Uvařené koleno vyjmeme a libové maso nakrájíme na kousky. Vývar scedíme a opět přivedeme k varu. Přidáme brambory. Jakmile změknou, vložíme česnek, vařené kroupy a maso. Okořeníme majoránkou a ozdobíme petrželkou.
Další recepty:
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Krémová zelňačka posypaná nadrobno nakrájenou petrželkou.
Bažantí polévka do které zavaříme nudličky.
Babiččina rajská s masovými kuličkami.
Polévka z vepřového kolena a pórku.
Houbová česnečka s nadrobno nasekanou pažitkou.
Babiččina bramboračka s najemno nakrájenou paprikou.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí hub.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Drožďová polévka s ovesnými vločkami a mlékem.
Cibulačka se sýrem strouhaným.
Francouzská cibulačka se sýrem zapečená.
Bačovská polévka kterou podáváme s chlebem.
Krkonošské kyselo
Polévka z vepřového kolena s kroupami má své chuťové kouzlo.