Recepty > polévky > polévka z vepřového masa se zelím a zeleninou
Suroviny potřebné pro přípravu:
25 dkg vepřového masa, 25 dkg rajčat, polovina hlávky zelí, 1 mrkev, 1 cibule, polovina celeru, 3 dkg tuku na osmahnutí zelí a zeleniny, 3 dkg hladké mouky na zahuštění, pepř, jedna osmina husté smetany, sůl
Recept na přípravu:
Z litru a čtvrt vody, masa a soli uvaříme vývar. Rajčata rozdusíme a prolisujeme. Zeleninu nakrájíme zároveň se zelím a polovinu osmahneme na tuku. Do mírně vařícího se vývaru zavaříme mouku v troše vody a povaříme, přidáme obojí zeleninu a opět povaříme. Poté přidáme protlak z rajčat, pepř a na kostičky nakrájené maso, nakonec zjemníme smetanou. Podáváme s opečeným chlebem.
Další recepty:
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Krémová polévka z brokolice kterou rozmixujeme.
Masové kuličky v rajské omáčce podáváme s vhodnou přílohou.
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Chřestový krém vaříme 10 minut.
Hovězí maso s křenem z pasty.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Houbová polévka se smetanou ozdobená petrželí.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby solí a pepřem.
Polévka z cukety a brokolice se lžící kysané smetany.
Svíčková z dýně hokaidó s tofu.
Polévka z cukety do které všleháme zakysanou smetanu a bylinky.
Tradiční kulajda kterou podáváme s čerstvým pečivem.
Bramboráky se zelím
Polévka z vepřového masa se zelím a zeleninou přináší na české talíře svoji chuť.