Recepty

Recepty > polévky > polévka z vepřového ocásku

Polévka z vepřového ocásku

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 vepřový ocásek (700-800 g), 1 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, po 10 kuličkách nového koření a pepře, 3 bobkové listy, sůl, 2 hrsti krup, zelená petrželka nebo pažitka

Recept na přípravu:

Ocásek důkladně očistíme, omyjeme a zalijeme studenou vodou. Osolíme, přidáme oloupanou cibuli, koření, po půlce mrkve, petržele a celeru. Uvaříme doměkka, uvařený vývar scedíme. Do vývaru vložíme nahrubo nastrouhaný zbytek kořenové zeleniny a uvaříme změknutí, cca 5 minut. Maso z ocásku obereme od kosti, pokrájíme nadrobno a vložíme do polévky. Nakonec přidáme zvlášť uvařené kroupy.

Při podávání posypeme na talíři bylinkami.

Další recepty:
Rychlá česnečka se sýrem a topinkou.
Houbové karbanátky se slaninou smažíme je po obou stranách.
Pórková polévka s vajíčkem s petrželkou.
Bramboračka s houbami je vařená do změknutí brambor i hub.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Rajská polévka z protlaku se zavařenými těstovinami.
Bramboračka s kroupami do níž vmícháme posekanou petrželovou nať.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Sekaná se sýrem a křenem pečeme asi 45 minut.
Rajská polévka s ovesnými vločkami kterou ozdobíme kysanou smetanou.
Smetanová omáčka s krabími tyčinkami do níž přidáme koření tzatziky.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Hovězí na česneku vaříme do změknutí masa.
Zbytková masová polévka

Recepty
Motto

Polévka z vepřového ocásku přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.