Recepty > polévky > polévka z vepřových jater
Suroviny potřebné pro přípravu:
150 g vepřových jater, 1 cibule, polohrubá mouka, kostka bujonu, 2 plátky veky, sůl, pepř, sádlo
Recept na přípravu:
Na lžíci sádla nebo rostlinného oleje zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme omytá vepřová játra nakrájená na větší kousky, které ze všech stran opečeme. Zapečená játra poprášíme lžící mouky a zapražíme. Podlijeme 2 dl vody s polovinou kostky bujonu a dusíme doměkka. Měkká játra překrájíme na malé kousky a přidáme do 1,5 litru procezeného vývaru. Dosolíme a dochutíme pepřem. Veku nakrájíme na malé čtverečky a opečeme na sádle nebo oleji. Takto připravené krutonky přelijeme polévkou a podáváme.
Další recepty:
Cibulový bešamel necháme půl hodiny povařit.
Fazolačka s uzeným masem posypeme ji nakrájenou pažitkou.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Fazolačka z červených fazolí posypaná zelenou petrželkou.
Bramborová česnečka s česnekem.
Piškotový svítek přidáváme do polévky.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Polévka z jater kterou zjemníme žloutkem rozmíchaným v mléce.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Játrové knedlíčky do polévky zaváříme v polévce.
Gulášová polévka z hovězího masa s česnekem.
Zelňačka s fazolemi ke které přilijeme šlehačku.
Svítek do polévky
Polévka z vepřových jater přináší na české talíře svoji chuť.