Recepty

Recepty > polévky > polévka z vepřových kostí

Polévka z vepřových kostí

Suroviny potřebné pro přípravu:

300g vepřových kostí, 100g vepřového masa, 150g kořenové zeleniny, 1 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, petrželová nať
Noky: 2 brambory, 100g polohrubé mouky, sůl

Recept na přípravu:

Omyté vepřové kosti vložte do 1,5 litru studené vody a přiveďte k varu. Přidejte maso, nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, česnek, osolte, okořeňte a na mírném ohni uvařte. Polévku zceďte, uvařené maso nakrájejte a vložte zpět do polévky i s nakrájenou zeleninou. Posypte petrželovou natí a podávejte s haluškami. Noky: očištěné brambory nastrouhejte na jemném struhadle, přidejte mouku, mírně osolte a vypracujte těsto. Z těsta uvařte v osolené vodě halušky, sceďte, propláchněte vodou a vložte do polévky.

Další recepty:
Zelňačka z uzených kostí dochucená polévkovým kořením a solí.
Telecí polévka z vývaru.
Čínská švestková omáčka z kuřecího vývaru.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Hovězí vývar z morkových kostí nalijeme do talířů a podáváme.
Bouillabaisse - mořské plody necháme rozmrazit.
Thajská kuřecí polévka dochucená limetkou a solí.
Hovězí vývar z morkových kostí vlijeme do talířů a podáváme.
Telecí ragú s chřestem podáváme s rýží.
Rybí polévka s rajčaty a smaženou houskou.
Hovězí vývar s drožďovými knedlíčky 4 minuty zavaříme.
Bílá bramboračka zahuštěná jíškou.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Ovarová polévka s kroupami

Recepty
Motto

Polévka z vepřových kostí má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.