Recepty > polévky > polévka z vepřových kostí s kapáním
Suroviny potřebné pro přípravu:
vepřové kosti, 1 cibule, 1 mladá jarní cibulka, 1 masox (nemusí být), 3 lžíce hrubé mouky, 1 lžíce másla, 1 vejce, kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel), celerová nať, kudrnka, libeček, polévkové koření, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Kosti dáme vařit do osolené vody, přidáme celou cibuli a masox. Necháme vařit asi 20 minut, poté vyndáme cibuli. Pokud máme kosti s masem, maso obereme a nakrájíme na kousky. Mladou cibulku i s natí nakrájíme na kolečka a na másle zpěníme, přidáme maso a nakrájenou kořenovou zeleninu a všechno krátce orestujeme. Vrátíme zpět do polévky, kterou necháme probublávat. Z vajíčka a hrubé mouky si připravíme řidší těstíčko a přes vidličku ho lijeme do polévky. Přidáme nasekané bylinky, polévkové koření a případně dosolíme podle své chuti. Necháme ještě přejít varem a můžeme podávat.
Další recepty:
Hovězí maso na celeru odáváme s rýží nebo bramborovým knedlíkem.
Chlebová polévka do které přidáme rozkvedlané vajíčko.
Uzený vývar s kroupami které přidáme do vývaru.
Borůvkový krém podáváme jako dezert.
Polévka z celeru se smetanou.
Zelňačka z uzených kostí ochucená podle potřeby polévkovým kořením a solí.
Krémová česnečka s prolisovaným stroužkem česneku.
Smetanová celerová polévka kterou dochutíme kostičkami nakrájené osmažené housky.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Čočková polévka na kyselo zdobená petrželkou.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Česneková omáčka z vepřových kostí
Polévka z vepřových kostí s kapáním přináší na české talíře svoji chuť.