Recepty > polévky > polévka z vína
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr vína, šťáva z celého citrónu, kousek vanilky, kousek skořice, 1-2 hřebíčky, kůra ze 1/4 citrónu, 8 žloutků, 8 vrchovatých lžic cukru
Recept na přípravu:
Povaříme litr dobrého stolního vína, do něhož přidáme šťávu z celého citrónu, trochu vanilky, skořice, hřebíčky a citrónovou kůru. Umícháme žloutky s cukrem a stále míchajíce přilijeme k tomu vařící víno, vše dáme znovu na plotnu a šleháme tak dlouho, až polévka zhoustne. Procedíme a podáváme.
Další recepty:
Polévka z droždí s cibulkou.
Letní minestrone ozdobíme nastrouhaným parmezánem.
Fazolačka s uzeným masem dosolená dle chuti je perla kuchyně.
Tyrolské knedlíčky do polévky zaváříme.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Dršťková polévka z ovesných vloček kterou posypeme nasekanou pažitkou.
Kuřecí maso s lečem podáváme s bramborovými hranolky.
Omáčka z bílého vína a tvarohu který prošleháme.
Nakládaná zelená rajčata s cibulí která sterilujeme 10-12 minut.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Hovězí Eintopf povaříme a podáváme.
Játrová knedlíčková polévka do které přidáme nudle.
Hovězí vývar se zeleninou ve kterém zavaříme kapání, nočky či rýži.
Úhoř na víně
Polévka z vína přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.