Recepty > houby > polévka ze smržů
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
smrže, cibule šalotka, máslo, ocet z bílého vína, hladká mouka, kuřecí vývar, smetana, čerstvý tymián, petrželová nať, římský kmín, šafrán, bílý pepř
Recept na přípravu:
Máslo rozpustíme a osmahneme na něm cibuli. Přidáme na kolečka nakrájené smrže, kmín a orestujeme. Osolíme, opepříme, zakapeme vinným octem a lehce zaprášíme moukou. Chvilku ještě restujeme a přilijeme vývar. Rozmícháme, vaříme asi 20 minut a rozmixujeme. Přidáme tymián, šafrán, přihodíme několik celých malých smržů a vaříme dalších 15 minut. Před koncem přilijeme smetanu a vložíme nasekanou petrželku.
Další recepty:
Hlívový guláš dochutíme majoránkou.
Hlíva ústřičná s těstovinami kterou dusíme do změknutí.
Smaženice z hub s vajíčky.
Houbové karbanátky obalíme ve strouhance.
Kyselá houbová omáčka kterou můžeme omáčku zjemnit kouskem másla.
Bedly na víně a slanině.
Houbový guláš zahustíme smetanou, rozmíchanou s moukou.
Žampionová polévka s koprem a brambory.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Houbové karbanátky se slaninou smažíme dozlatova v rozehřátém oleji.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné zahuštěná jíškou.
Smaženice
Ochutnejte recept polévka ze smržů.