Recepty

Recepty > polévky > polévka ze špenátu s bylinkami

Polévka ze špenátu s bylinkami recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

100 g špenátu, 60 g másla, 30 g mouky, 1 litr vývaru z bujónu, 200 g sladké smetany, 1 malá cibule, 1 svazek pažitky, čerstvé bylinky (kopr, petržel...), sůl, kayenský pepř, pepř

Recept na přípravu:

Najemno nakrájenou cibuli osmažíme na rozehřátém másle. Přisypeme mouku a za stálého míchání si připravíme jíšku. Poté za průběžného míchání přilijeme vývar, osolíme, opepříme, přidáme kayenský pepř a 10 minut vaříme. Mezitím si nakrájíme špenát, bylinky a pažitku nadrobno. Špenát společně se smetanou přidáme k vývaru do hrnce, přivedeme k varu, hrnec odstavime z plotny a přidáme bylinky. Při podávání posypeme talíře se špenátovou polévkou čerstvou pažitkou.

Další recepty:
Krémová zelňačka s nadrobno nakrájenou a osmaženou houskou.
Pikantní česnečka s drobně nakrájenými vajíčky.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Špenátová polévka z čerstvého špenátu a mléka.
Rychlá rybí polévka z file kterou dochutíme citronovou šťávou.
Těstoviny s listovým špenátem a parmezánem.
Houbová polévka se smetanou by se měla vařit nejméně dvacet minut.
Krémová bramboračka, brambor nastrouháme nahrubo.
Španělská česnečka ke které při podávání přidáme osmažené kostičky bagety.
Rajská polévka se smetanou kterou na talíři polévku posypeme strouhaným sýrem.
Rajčatová polévka z konzervy s bazalkou a worcesterovou omáčku.
Krémová česnečka

Recepty
Motto

Ochutnejte recept polévka ze špenátu s bylinkami.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.