Recepty > polévky > polévka ze staré žemle
Suroviny potřebné pro přípravu:
Suroviny, které budeme potřebovat, jsou uvedeny v receptu.
Recept na přípravu:
Na jednu osobu počítáme 1 žemli, tu nakrájíme a rozvaříme v zeleninovém vývaru, podle chuti dosolíme, přilijeme trochu mléka nebo žloutek rozkvedlaný ve sladké smetaně. Zdobíme petrželkou nebo pažitkou.
Další recepty:
Rychlá čočkovka vařená, až změkne zelenina.
Majonéza bez vajec upravená dle chuti.
Loštická polévka chutná.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Bramboračka s houbami vaříme ji do změknutí brambor i hub.
Fazolačka z bílých fazolí do které přidáme smetanu.
Čočkovka okyselená trochou octa.
Srbská čorba ze zeleniny.
Bramboračka s kroupami kterou vaříme do změknutí brambor.
Slepičí polévka s nudlemi kteroé v talíři přelijeme.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Čočková polévka se zeleninou kterou podáváme ještě teplou.
Zapečené žemle plněné drůbežím masem
Polévka ze staré žemle přináší na talíře vytříbenou chuť.