Recepty > polévky > polévka ze šťovíku
Suroviny potřebné pro přípravu:
Suroviny, které budeme potřebovat, jsou uvedeny v receptu.
Recept na přípravu:
V hrnci rozpálíme lžíci oleje, osmahneme na něm jednu malou nakrájenou cibuli, přidáme hrstku opraného a nasekaného šťovíku a chvíli dusíme. Pak přidáme dvě lžíce horkou vodou propláchnuté rýže, zalijeme půllitrem vody, osolíme nebo využijeme bujonovou kostku, opepříme a asi 20 minut vaříme. Pak zalijeme 100 g bílého jogurtu, ve kterém jsme předem rozkvedlali žloutek a utřený česnek a již nevaříme. Na talíři můžeme přidat zelenou petrželku a osmažené kostičky housky.
Další recepty:
Loštická polévka chutná.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Bramboračka s houbami vaříme ji do změknutí brambor i hub.
Fazolačka z bílých fazolí do které přidáme smetanu.
Čočkovka okyselená trochou octa.
Rychlá čočkovka vařená, až změkne zelenina.
Srbská čorba ze zeleniny.
Bramboračka s kroupami kterou vaříme do změknutí brambor.
Slepičí polévka s nudlemi kteroé v talíři přelijeme.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Majonéza bez vajec upravená dle chuti.
Čočková polévka se zeleninou kterou podáváme ještě teplou.
Fazolová čorba
Polévka ze šťovíku přináší na talíře vytříbenou chuť.