Recepty

Recepty > polévky > polévka ze šťovíku

Polévka ze šťovíku recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

Suroviny, které budeme potřebovat, jsou uvedeny v receptu.

Recept na přípravu:

V hrnci rozpálíme lžíci oleje, osmahneme na něm jednu malou nakrájenou cibuli, přidáme hrstku opraného a nasekaného šťovíku a chvíli dusíme. Pak přidáme dvě lžíce horkou vodou propláchnuté rýže, zalijeme půllitrem vody, osolíme nebo využijeme bujonovou kostku, opepříme a asi 20 minut vaříme. Pak zalijeme 100 g bílého jogurtu, ve kterém jsme předem rozkvedlali žloutek a utřený česnek a již nevaříme. Na talíři můžeme přidat zelenou petrželku a osmažené kostičky housky.

Další recepty:
Loštická polévka chutná.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Bramboračka s houbami vaříme ji do změknutí brambor i hub.
Fazolačka z bílých fazolí do které přidáme smetanu.
Čočkovka okyselená trochou octa.
Rychlá čočkovka vařená, až změkne zelenina.
Srbská čorba ze zeleniny.
Bramboračka s kroupami kterou vaříme do změknutí brambor.
Slepičí polévka s nudlemi kteroé v talíři přelijeme.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Majonéza bez vajec upravená dle chuti.
Čočková polévka se zeleninou kterou podáváme ještě teplou.
Fazolová čorba

Recepty
Motto

Polévka ze šťovíku přináší na talíře vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.