Recepty > polévky > polévka ze střední dýně Hokaido
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 střední dýně hokaido, 3 menší mrkve, trochu růžičkové kapusty a kadeřávku, sůl, pepř, olej, trocha turmeriku, 1 větší cibule, hrnek rýže, 1,5-2l vody
Recept na přípravu:
Nejprve neoloupeme dýni hokaido, kterou omyjeme, odstraníme semínka a vatový vnitřek. Oloupeme a nakrájíme cibuli na kostičky a vložíme jí do hrnce na rozpálený olej. Po chvilce přidáme na kostičky nakrájenou dýni hokaido. Po chvíli míchání přidáme vodu, sůl, pepř, lžičku turmeriku a vše přivedeme k varu. Vaříme do mírného změknutí dýně. Mixérem vodu s dýní a kořením rozmixujeme a přidáme na proužky nakrájenou růžičkovou kapustu a nakrájený na plátky kadeřávek. Přisypeme také jeden hrnek syrové rýže. Polévku přiklopíme a vaříme, dokud rýže nezměkne. Polévku není potřeba zahušťovat, je dostatečně hustá i bez jíšky. Podáváme s chlebem.
Další recepty:
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Kuřecí vývar s drobením do které vrátíme obrané maso.
Fazolačka s klobásou kterou pokrájíme.
Pikantní česnečka kterou posypeme drobně nakrájenými vejci.
Bramborová polévka s koprem do které přidáme rozkrájená vejce.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Svíčková z dýně hokaidó překvapí svou chutí.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Italská rajčatová omáčka kterou ozdobíme lístky bazalky.
Slepičí vývar pomalu vaříme do změknutí nudlí.
Rychlá polévka z červené čočky kterou vaříme, až čočka zežloutne.
Polévka z dýně Hokaido
Polévka ze střední dýně Hokaido má své kouzlo.