Recepty

Recepty > polévky > polévka ze zaječího předku

Polévka ze zaječího předku recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 zaječí předek, 1,5 litru vody, šťáva z 1/2 citrónu nebo 1 lžíce octa, 1 kořínek petržele, 1/4 středního celeru, 1/2 mrkve, 1 cibule, 1 hřebíček, 1 bobkový list, 6 kuliček pepře, 2 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 1/4 litru kyselé smetany, petrželka, sůl

Recept na přípravu:

Očištěný, dobře omytý a osušený zaječí předek zalijeme studenou vodou, přidáme lžičku soli, citrónovou šťávu, očištěnou a opranou zeleninu, cibuli se zatknutým hřebíčkem, bobkový list a pepř a přivedeme k varu. Vaříme maso i zeleninu do měkka. Z másla a mouky zapražíme světlou jíšku, zředíme a zalijeme ji scezenou polévkou a asi 10 minut ještě povaříme, přimícháme smetanu a odstavíme. Do hotové polévky můžeme dát obrané zaječí maso a pokrájenou scezenou zeleninu z polévky.

Další recepty:
Letní minestrone ozdobíme nastrouhaným parmezánem.
Omáčka z bílého vína a tvarohu který prošleháme.
Hovězí vývar se zeleninou ve kterém zavaříme kapání, nočky či rýži.
Polévka z droždí s cibulkou.
Fazolačka s uzeným masem dosolená dle chuti je perla kuchyně.
Tyrolské knedlíčky do polévky zaváříme.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Dršťková polévka z ovesných vloček kterou posypeme nasekanou pažitkou.
Kuřecí maso s lečem podáváme s bramborovými hranolky.
Nakládaná zelená rajčata s cibulí která sterilujeme 10-12 minut.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Hovězí Eintopf povaříme a podáváme.
Játrová knedlíčková polévka do které přidáme nudle.
Úhoř na víně

Recepty
Motto

Polévka ze zaječího předku přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.