Recepty

Recepty > polévky > polévka ze zbylé čočky

Polévka ze zbylé čočky

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 porce uvařené a jíškou zahuštěné čočka zbylé od oběda, 1 cibule, 4 stroužky česneku, zelená petrželka, polévkové koření, oregano, sůl, pepř, máslo, klobása nebo salám

Recept na přípravu:

Cibuli nakrájíme najemno. Česnek utřeme se solí nebo prolisujeme. Salám nebo klobásu nakrájíme na malé kostičky. Cibuli osmažíme na rozehřátém másle do zesklovatění, přisypeme pokrájený salám, česnek a opékáme, dokud salám nezačne mít křupičku. Přidáme čočku a naředíme potřebným množstvím vody. Vodu přiléváme postupně, abychom polévku moc nenaředili. Pokud by se tak stalo, mohli bychom zahustit polévku trochou mouky rozkvedlané v malém množství vody nebo jíškou. Osolíme a opepříme podle chuti, okořeníme oreganem a necháme asi 5 minut povařit.

Polévku ze zbylé čočky podáváme s čerstvým nebo na kostičky pokrájeným a opečeným chlebem.

Další recepty:
Pórková polévka s vajíčkem s petrželkou.
Bramboračka s houbami je vařená do změknutí brambor i hub.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Rajská polévka z protlaku se zavařenými těstovinami.
Rychlá česnečka se sýrem a topinkou.
Bramboračka s kroupami do níž vmícháme posekanou petrželovou nať.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Sekaná se sýrem a křenem pečeme asi 45 minut.
Rajská polévka s ovesnými vločkami kterou ozdobíme kysanou smetanou.
Smetanová omáčka s krabími tyčinkami do níž přidáme koření tzatziky.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Hovězí na česneku vaříme do změknutí masa.
Houbové karbanátky se slaninou smažíme je po obou stranách.
Zbytková masová polévka

Recepty
Motto

Polévka ze zbylé čočky přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.