Recepty > polévky > polévka ze zelených fazolových lusků
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g zelených fazolových lusků, 5 kuliček nového koření, sůl, 250 ml smetany, 2 lžíce octa, 2 lžíce hladké mouky, kousek cibule, 1 lžíce kopru
Recept na přípravu:
Omyté fazolové lusky pokrájíme na kousky a zalijeme asi litrem vody. Osolíme, přidáme kousek cibule, nové koření a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí lusků. Ve smetaně rozkvedláme mouku a přes sítko nalijeme do hrnce s měkkými lusky. Okyselíme octem, přidáme kopr a ještě chvíli povaříme. Do hotové polévky můžeme přidat pokrájené vejce uvařené natvrdo.
Další recepty:
Zeleninová polévka s ovesnými vločkami kterou posypeme nadrobno nasekanou petrželkou.
Zelňačka s fazolemi ke které nakonec přilijeme šlehačku.
Zelňačka s klobásou a houbami sušenými.
Moravská zelňačka s pečivem.
Domácí nudle do polévky skladujeme na suchém chladném místě.
Moravská česnečka a trochou rozmačkaných brambor.
Rychlá bramboračka s ovesnými vločkami, mrkví a brambory.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud je jídlo teplé.
Treska s rajčaty přelitá šťávou.
Zeleninová polévka s krupicí a pažitkou.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Smetanová žampionová polévka kterou prohřejeme.
Cibulačka z červené cibule podáváme ji se zapečenými sýrovými toustíky.
Polévka ze zelených fazolek
Polévka ze zelených fazolových lusků přináší na talíře svoji chuť.