Recepty

Recepty > polévky > polévka ze zelených fazolových lusků

Polévka ze zelených fazolových lusků

Suroviny potřebné pro přípravu:

300 g zelených fazolových lusků, 5 kuliček nového koření, sůl, 250 ml smetany, 2 lžíce octa, 2 lžíce hladké mouky, kousek cibule, 1 lžíce kopru

Recept na přípravu:

Omyté fazolové lusky pokrájíme na kousky a zalijeme asi litrem vody. Osolíme, přidáme kousek cibule, nové koření a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí lusků. Ve smetaně rozkvedláme mouku a přes sítko nalijeme do hrnce s měkkými lusky. Okyselíme octem, přidáme kopr a ještě chvíli povaříme. Do hotové polévky můžeme přidat pokrájené vejce uvařené natvrdo.

Další recepty:
Zeleninová polévka s ovesnými vločkami kterou posypeme nadrobno nasekanou petrželkou.
Zelňačka s fazolemi ke které nakonec přilijeme šlehačku.
Zelňačka s klobásou a houbami sušenými.
Moravská zelňačka s pečivem.
Domácí nudle do polévky skladujeme na suchém chladném místě.
Moravská česnečka a trochou rozmačkaných brambor.
Rychlá bramboračka s ovesnými vločkami, mrkví a brambory.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud je jídlo teplé.
Treska s rajčaty přelitá šťávou.
Zeleninová polévka s krupicí a pažitkou.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Smetanová žampionová polévka kterou prohřejeme.
Cibulačka z červené cibule podáváme ji se zapečenými sýrovými toustíky.
Polévka ze zelených fazolek

Recepty
Motto

Polévka ze zelených fazolových lusků přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.