Recepty > polévky > polévkové kapání pro zavaření
Suroviny potřebné pro přípravu:
80g polohrubé mouky, 1 vejce, 1-2 lžíce mléka, sůl
Recept na přípravu:
Vejce rozšlehejte s mlékem a solí, přidejte mouku a vypracujte středně husté těstíčko. Nechejte je chvilku stát, pak je nalévejte tenkým praménkem přes vidličku do vařící polévky (nebo vařící osolené vody, chcete-li mít vývar čirý a po povaření propláchněte studenou vodou) a uvařte.
Další recepty:
Hovězí vývar z morkových kostí vlijeme do talířů a podáváme.
Drožďové knedlíčky do polévky které zaváříme.
Zelňačka z uzených kostí dochucená polévkovým kořením a solí.
Vývar z morkových kostí nakonec ochutíme.
Domácí majonéza z vejce a oleje.
Polévkové kapání uvaříme.
Polévka šči s mírně kyselou smetanou v omáčníku.
Domácí klobásy dopečeme dočervena.
Hovězí vývar z morkových kostí nalijeme do talířů a podáváme.
Houskové knedlíčky do polévky vaříme přibližně 4 minuty.
Hovězí vývar s drožďovými knedlíčky 4 minuty zavaříme.
Celestýnské nudle jsou zavářka.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Játrové knedlíčky do polévky
Polévkové kapání pro zavaření má své chuťové kouzlo.