Recepty > polévky > polévkové knedlíčky ze strouhanky
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 lžička másla, 1/4 litru mléka, 1 vejce, strouhanka
Recept na přípravu:
Lžičku másla rozpustíme ve 1/4 litru mléka. Vidličkou v něm rozšleháme 1 vejce, osolíme a pomalu přisypáváme strouhanku až bude možné z těsta možné vytvořit knedlíčky. Tyto malé knedlíčky zavaříme do vroucí osolené vody, rychle vyplavou a jsou hotové. Knedlíč můžeme použít jak do polévky tak jako přílohu k jídlu. Lze je obohatit přidáním nakrájené šunky, majoránky nebo petrželky.
Další recepty:
Hráškový krém z čerstvého hrášku.
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Soljanka z ryby se zelím.
Rybí polévka s rajčaty a smaženou houskou.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat s houskovým knedlíkem.
Tukožroutská polévka v jídelníčku.
Jogurtová marináda na řízky které pak smažíme na rozehřátém oleji.
Tyrolské knedlíčky do polévky podle rakouského receptu.
Rychlá francouzská cibulačka je hotová rychle a chutně.
Avgolemono je v Řecku také velmi oblíbená.
Houbová soljanka kterou podáváme s bílým pečivem.
Játrové knedlíčky do polévky
Polévkové knedlíčky ze strouhanky mají své kouzlo.