Recepty > polévky > polévkové nočky přímo hedvábné
Suroviny potřebné pro přípravu:
Potřebné suroviny jsou napsány v recepru.
Recept na přípravu:
Umícháme kousek dobrého čerstvého másla se žloutky, pak přidáme mouku, podle potřeby trošku mléka, osolíme, vypracujeme a nakonec zlehka vmícháme z bílků tuhý sníh. Lžičkou vykrajujeme malé nočky a zaváříme do vařící polévky.
Další recepty:
Zelňačka z čerstvého zelí s nastrouhaným bramborem.
Chřestový krém vaříme 10 minut.
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Rajská polévka s nočky které zavaříme.
Houbová polévka se smetanou ozdobená petrželí.
Zelňačka s klobásou ke které můžeme přidat cukr.
Sedmihradské zelí zapékáme.
Polévka z hlávkového zelí smetanu k ní podáváme zvlášť na misce.
Masové kuličky v rajské omáčce podáváme s vhodnou přílohou.
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Omáčka na špagety z rajčat a zeleniny.
Sýrové nočky do polévky se hodí také do vývarů.
Bramboráky se zelím
Polévkové nočky přímo hedvábné přináší na české talíře svoji chuť.