Recepty

Recepty > polévky > polévkové noky

Polévkové noky

Suroviny potřebné pro přípravu:

4 vejce, hladká mouky, pepř, sůl, olej

Recept na přípravu:

Vejce rozšleháme v míse se solí a s pepřem. Poté přidáme podle potřeby hladkou mouku, trošku vody a vytvoříme těsto, do kterého na konci vmícháme trochu oleje. Dáme vařit vodu, osolíme a z těsta vykrajujeme kávovou lžičkou malé noky, které házíme do vařící vody. Hotové jsou když vyplavou na povrch. Horké noky dáme na talíř a zalijeme je polévkou.

Další recepty:
Polévkové nudle můžeme nakrájet nožem.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Kroupová polévka s uzeným masem do níž přidáme zvlášť uvařené kroupy.
Kmínová polévka s noky z mouky a mléka.
Nádivka do kuřete které upečeme.
Falešná dršťková z hlívy ústřičné kterou zalijeme stroužek rozetřeného česneku.
Rychlá francouzská cibulačka je hotová rychle a chutně.
Francouzská cibulačka se sýrem kterou zapečeme v troubě.
Červený boršč s masem.
Krémová zelňačka kterou podáváme posypanou pokrájenou petrželkou.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Kuřecí vývar s noky a petrželkou nebo pažitkou.
Krémová česnečka rozmixovaná.
Šunkové noky do polévky

Recepty
Motto

Polévkové noky má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.