Recepty > polévky > polévkové nudle do polévky
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g hrubé mouky, 1 vejce, olej, voda, sůl
Recept na přípravu:
Z hrubé mouky, vejce, trošky vody a špetky soli si vypracujeme tuhé těsto. Odložíme je pod utěrkou na hodinu a poté si ho na pomoučeném válu rozválíme na tenkou placku. Tu necháme trošku oschnout a poté ji rozkrájíme na tenké nudličky (tloušťka placky a velikost výsledných nudliček záleží na tom, jak velké a tlusté nudle chcete). Na velké pánvi si rozpálíme trochu oleje a nudle osmahneme do zlatova. Poté nudle necháme odkapat a používáme do různých polévek.
Další recepty:
Kroupová polévka s uzeným masem do níž přidáme zvlášť uvařené kroupy.
Kmínová polévka s noky z mouky a mléka.
Polévkové nudle můžeme nakrájet nožem.
Nádivka do kuřete které upečeme.
Falešná dršťková z hlívy ústřičné kterou zalijeme stroužek rozetřeného česneku.
Rychlá francouzská cibulačka je hotová rychle a chutně.
Francouzská cibulačka se sýrem kterou zapečeme v troubě.
Červený boršč s masem.
Krémová zelňačka kterou podáváme posypanou pokrájenou petrželkou.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Kyselá houbová omáčka kterou můžeme zjemnit kouskem másla.
Krémová česnečka rozmixovaná.
Kantonské nudle s kuřecím masem
Polévkové nudle do polévky má své kouzlo.