Recepty > omáčky > polská omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné ingredience:
30 g cibule, 30 g másla, 30 g mouky, 4 dcl vývaru, 1/8 litru bílého vína, citrónová kůra, 20 g rozinek, 20 g mandlí, 10 g cukru, 1 lžíce rybízové zavařeniny, sůl
Postup přípravy:
Rozehřejeme máslo, na kterém osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a přisypeme mouku, kterou orestujeme do růžova. Poté přilijeme vývar, 15 minut povaříme, propasírujeme, přilijeme víno, přisypeme citronovou kůru, rozinky, na proužky nakrájené mandle, karamel, který jsme si předem připravili z upraženého rozvařeného cukru, rybízovou zavařeninu, osolíme a vše ještě krátce povaříme.
Další recepty:
chřestová omáčka, hořčicová omáčka, koprová omáčka, svíčková omáčka na smetaně, rajčatová omáčka, chilli con carne, rajská omáčka, játrová omáčka, ďábelská omáčka, kuře na paprice, segedínský guláš, sýrová omáčka s česnekem a těstoviny
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.