Recepty > omáčky > polská omáčka s rybízovou zavařeninou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
30g másla, 30g cibule, 30g mouky, 3/8 l masového vývaru, 1/8 suchého bílého vína, kůra z poloviny citronu, 20g oloupaných mandlí nakrájených na nudličky, 20g rozinek, 10g cukru, sůl, 1 lžíce rybízové zavařeniny
Jak připravit tento recept:
Na rozehřátém másle zpěníme cibulku, přidáme mouku a upražíme do světle růžova. Vzniklou jíšku rozředíme vývarem a necháme 30 minut povařit. Poté ji přecedíme, přidáme na jemno nastrouhanou kůru, rozinky, mandle, na karamel upražený, rozvařený cukr, sůl a zavařeninu.
Podáváme s hovězím, vepřovým masem nebo vařeným jezykem.
Další recepty:
Vepřové koleno na červeném víně vyjmeme a naporcujeme.
Bavorská svíčková které dodají chuť brusinky.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Hovězí na česneku vaříme do změknutí masa.
Koprová polévka s houbami okyselená octem.
Hlíva ústřičná s těstovinami dusíme s malým množstvím tekutin.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Zelňačka s fazolemi do níž přilijeme šlehačku.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Angreštová polévka podávaná vychladlá.
Falešná svíčková na smetaně s citronovou šťávou nebo octem.
Chilli con carne nakonec krátce prohřejeme.
Polská omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje polská omáčka s rybízovou zavařeninou a recept na přípravu.