Recepty > polévky > polský červený boršč
Suroviny potřebné pro přípravu:
Jaké suroviny budete potřebovat, se dozvíte přímo v receptu dole.
Recept na přípravu:
Uvaříme asi půl kg červené řepy a když zchladne, oloupeme ji a nastrouháme na hrubo. Uvaříme litr dobrého vývaru (bujonová kostka taky poslouží), vložíme do něj nastrouhanou řepu, podle chuti osolíme a doladíme chuť citronovou šťávou a cukrem, můžeme vylepšit ještě lžící másla. Někde si na talíři přidají lžíci kysané smetany a přikusují pečivo.
Další recepty:
Srbská čorba s protlakem a brambory.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Králičí polévka se smetanou a sušenými houbami.
Česnečka s bramborem a na kostičky nakrájeným chlebem.
Fazolačka po uhersku kterou podáváme s chlebem.
Červený boršč se zakysanou smetanou.
Fazolačka z konzervy a slaninou.
Bouillabaisse z plodů moře.
Zelňačka s klobásou a kysanou smetanou.
Rybí polévka s rajčaty kterou podáváme se smaženou houskou.
Houbové knedlíčky do polévky se strouhankou a sněhem.
Silná česnečka do které přidáme rozmíchané vajíčko se sýrem.
Bramboračka s párkem dochutíme ji několika kapkami octa.
Boršč z hovězího masa
Polský červený boršč přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.