Recepty

Recepty > kuře > pomalu pečené kuře s nádivkou

Pomalu pečené kuře s nádivkou recept

Potřebné suroviny:

1 kuře, 80 g másla, 50 ml oleje, 2 lžíce mleté lahůdkové papriky, 1 lžíce soli, 1 lžíce kmínu
Nádivka: 300 g housky, 1 svazek petrželky, 2 vejce, 1/4 lžičky muškátového květu, 3 lžíce mléka, sůl, pepř, vývar

Postup přípravy:

V moždíři rozdrtíme kmín, sůl a mletou papriku. Kuře omyjeme, otřeme, potřeme olejem, posypeme kořením a necháme odpočívat.

Housky nakrájíme na kostky. Nasypeme je na plech a vložíme do trouby. Vysoušíme je přibližně 5 minut při 170 °C. Vejce rozklepneme, žloutek vložíme do mísy, přilijeme mléko, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátu a rozšleháme. Bílek vyšleháme.

Mezitím si nakrájíme petržel. Z trouby vyndáme kostky housky a vsypeme je do mísy se žloutkem. Přidáme petržel, sníh a promícháme. Hotovou nádivku plníme do kuřete. Pekáč s kuřetem vložíme do trouby. Kuře pečeme 5 hodin při teplotě 120 °C, poté teplotu zvýšíme na 190 °C a pečeme dalších 40 minut.

Další jídla:
Mléčná rýže dochucená lžicí smetany.
Zapečené lasagne s mletým masem a bešamelem dopečeme do zezlátnutí.
Kuřecí nudličky se špenátem podáváme s bramborovými noky nebo knedlíky.
Petrželová polévka do které přidáme nasekaný kopr.
Drůbeží játrová paštika se lžicí másla.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme sýrem parmezán.
Kuře pečené na zelí podáváme s brambory jako přílohou.
Kachní stehna se zelím pečeme za průběžného polévání.
Kuře s ořechovou nádivkou přeléváme výpekem.
Pečené rizoto s kuřecím masem podáváme pokapané olivovým olejem.
Kuře s pohankovou nádivkou a játry.
Pečené kuře s nádivkou

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla pomalu pečené kuře s nádivkou.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.