Recepty > polévky > pomazánka z polévkové zeleniny
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 mrkev a polovina celeru (které zbydou po vaření masového vývaru), 1-2 lžíce majonézy nebo tatarské omáčky, sůl, pepř, citronová šťáva
Recept na přípravu:
Zeleninu, která nám zbyla po vaření masového vývaru, necháme vychladnout a šťouchadlem na brambory ji v misce rozmačkáme. Přidáme majonézu nebo tatarskou omáčku, podle chuti sůl, pepř a citronovou šťávu a důkladně promícháme. Mažeme na pečivo, dobrá je i na teplé tousty.
Další recepty:
Francouzská cibulačka s vínem a sýrem.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Česnečka se sýrem a šunkou zjemníme lžíčkou másla.
Jablečný koláč s pudinkem krájíme až po úplném vychladnutí.
Kmínová polévka s noky do které přidáme čerstvé máslo.
Tvarohová pomazánka s mrkví a sklenkou mléka.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Rajčatová polévka s cuketou a nadrobno nasekanou zelenou petrželku.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Frankfurtská polévka s párkem posypaná pažitkou.
Tvarohová pomazánka s koprem kterou pokapeme citronem.
Kmínová polévka
Ochutnejte recept pomazánka z polévkové zeleniny.