Recepty > vánoční cukroví > pomeranče máčené v čokoládě
Potřebné suroviny:
2 velké pomeranče, 100 g čokolády, šlehačka, 100 g másla
Postup přípravy:
Oloupané pomeranče rozdělte na dílky, které namáčejte v rozpuštěné čokoládě s máslem. Nechte na alobalu oschnout. Před podáváním je zdobte šlehačkou.
Další recepty:
Pracny vánoční cukroví potřebují proležet v chladnu.
Plněné čokoládové košíčky zdobíme lískovým ořechem.
Nadýchaný perník nejen na vánoce.
Ořechová srdíčka nechte 2 dny odležet.
Jablkový salám obalíme cukrem.
Kuličky z piškotů vytváříme z hmoty.
Kokosové kuličky se sušeným mlékem obalujeme v kokosové moučce.
Nepečené oříškové kuličky necháme ztuhnout.
Ořechové pusinky spíše sušíme než pečeme.
Nepečená kokosová roláda přelitá čokoládovou polevou.
Jemné kokosové vánoční cukroví můžeme cukroví ozdobit polevou.
Oříškové kuličky s kouskem kandovaného ovoce.
Vánoční kokosky ze Salka 7 minut pečeme.
Piškotový svítek
Tuto pochoutku přináší recept pomeranče máčené v čokoládě.