Recepty > vánoční cukroví > pomerančová kůra v cukru
Potřebné suroviny:
1 díl pomerančové kůry, 1 díl cukru + cukr na obalení
Postup přípravy:
Pomerančovou kůru namočte na několik dní do vody. Potom vodu slijte, kůru nakrájejte na kousky a uvařte v troše vody doměkka. Stejné množství cukru jako kůry rozpusťte v troše vody a přidejte ke kůře. Vařte tak dlouho, až cukr zhoustne a kůra zesklovatí. Kůru nechte oschnout a pak ji ještě můžete obalit v krystalovém cukru. Kůru uchovávejte ve sklenici s víkem, aby neztvrdla.
Další recepty:
Nadýchaný perník nejen na vánoce.
Ořechové pusinky spíše sušíme než pečeme.
Pracny vánoční cukroví potřebují proležet v chladnu.
Vánoční kokosky ze Salka 7 minut pečeme.
Plněné čokoládové košíčky zdobíme lískovým ořechem.
Ořechová srdíčka nechte 2 dny odležet.
Jablkový salám obalíme cukrem.
Kuličky z piškotů vytváříme z hmoty.
Kokosové kuličky se sušeným mlékem obalujeme v kokosové moučce.
Nepečené oříškové kuličky necháme ztuhnout.
Nepečená kokosová roláda přelitá čokoládovou polevou.
Jemné kokosové vánoční cukroví můžeme cukroví ozdobit polevou.
Oříškové kuličky s kouskem kandovaného ovoce.
Piškotový svítek
Tuto pochoutku přináší recept pomerančová kůra v cukru.