Recepty

Recepty > omáčky > pomerančová omáčka

Pomerančová omáčka recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

50 g másla, 2 žloutky, 1 pomeranč, 1 lžíce vody, sůl, mletý pepř

Jak připravit tento recept:

Do kotlíku vložíme žloutky, pomerančovou šťávu, vodu, osolíme, opepříme a šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Poté opatrně zašleháme vlažné máslo. Když je omáčka dostatečně hustá, přidáme trochu nastrouhané pomerančové kůry a podáváme k pečenému masu.

Další recepty:
Smaženice z hub s chlebem.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Zapečené lasagne s mletým masem a bešamelem dopečeme do mírného zezlátnutí povrchu.
Smetanové kuře na paprice s kuřecím masem a těstovinami nebo knedlíkem.
Gulášová polévka z mletého masa kterou odle potřeby dochutíme polévkovým kořením.
Sladká koprová omáčka s rozkvedlaným žloutkem.
Cibulový bešamel necháme půl hodiny povařit.
Koprová omáčka se smetanou.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Rajčata plněná mletým masem upečeme v předehřáté troubě.
Omáčka z hřibů se zakysanou smetanou.
Dršťková polévka z hub s pečivem.
Citronový bešamel ke kterému vmícháme vaječný žloutek.
Smetanová koprová omáčka

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje pomerančová omáčka a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.