Recepty > omáčky > pomerančová omáčka k hovězímu masu
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 dcl červeného vína (Svatovavřinecké), 2 dcl vody, 50 g cukru, drobně strouhaná kůra z jednoho pomeranče, šťáva z jednoho pomeranče, šťáva z poloviny citronu, 80 g rybízového džemu
Jak připravit tento recept:
Do menšího hrnce nalijeme vodu, přidáme cukr, kůru z pomeranče a svaříme. Přidáme rybízový džem, pomerančovou a citronovou šťávu, zredukujeme o čtvrtinu. Pomerančovou omáčku podáváme k hovězímu masu.
Další recepty:
Jablkový dezert můžeme doozdobit šlehačkou a strouhanou čokoládou.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem podáváme se zeleninou.
Brusinková omáčka ke zvěřině do které vmícháme smetanu.
Zapečené lasagne s mletým masem a bešamelem dopečeme do mírného zezlátnutí povrchu.
Smaženice z hub s chlebem.
Pomerančová omáčka na palačinky z medu.
Losos pečený v pomerančové šťávě s mandlemi a vařenými brambory.
Gulášová polévka z mletého masa kterou podle potřeby dochutíme polévkovým kořením.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Dršťková polévka z hub s pečivem.
Pomerančová omáčka k masu zvěřině či drůběžímu.
Fazolky na smetaně s hovězím masem které prohřejeme.
Palačinky naplněné libovolnou sladkou nebo slanou náplní.
Pomerančová omáčka k dezertu
Dozvíte se zde, jak se připravuje pomerančová omáčka k hovězímu masu a recept na přípravu.