Recepty > omáčky > pomerančová omáčka k rybě
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 250 ml vývaru, 150 ml bílého vína, šťáva ze 2 pomerančů, šťáva z 1 citronu, sůl, cukr
Jak připravit tento recept:
Z másla a mouky si připravíme jíšku, zředíme ji vývarem a vínem a povaříme. Přilijeme šťávu z citronu a pomerančů, nastrouhanou kůru z citronu, omáčku osolíme a podle chuti přisladíme. Omáčkou přelijeme při podávání rybu, případně i přílohu.
Další recepty:
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem podáváme se zeleninou.
Pomerančová omáčka na palačinky z medu.
Palačinky naplněné libovolnou sladkou nebo slanou náplní.
Jablkový dezert můžeme doozdobit šlehačkou a strouhanou čokoládou.
Brusinková omáčka ke zvěřině do které vmícháme smetanu.
Zapečené lasagne s mletým masem a bešamelem dopečeme do mírného zezlátnutí povrchu.
Smaženice z hub s chlebem.
Losos pečený v pomerančové šťávě s mandlemi a vařenými brambory.
Gulášová polévka z mletého masa kterou podle potřeby dochutíme polévkovým kořením.
Limetková omáčka k rybě po dovaření ihned podáváme.
Dršťková polévka z hub s pečivem.
Pomerančová omáčka k masu zvěřině či drůběžímu.
Fazolky na smetaně s hovězím masem které prohřejeme.
Pomerančová omáčka k dezertu
Dozvíte se zde, jak se připravuje pomerančová omáčka k rybě a recept na přípravu.