Recepty > omáčky > pomerančová omáčka ke zvěřině
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
lžíce másla, lžíce hladké mouky, 250 ml vývaru, 150 ml bílého vína, 2 pomeranče, 1 citron, sůl, lžička cukru
Jak připravit tento recept:
Rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a připravíme si jíšku, kterou zředíme vývarem a vínem a 20 minut povaříme. Poté přilijeme citronovou šťávu, vmícháme nastrouhanou kůru z citronu, osolíme a dosladíme podle chuti. Pomerančovou omáčku podáváme ke zvěřině.
Další recepty:
Rajčata plněná mletým masem upečeme v předehřáté troubě.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Dršťková polévka z hub s pečivem.
Omáčka z hřibů se zakysanou smetanou.
Citronový bešamel ke kterému vmícháme vaječný žloutek.
Smaženice z hub s chlebem.
Palačinky naplněné libovolnou sladkou nebo slanou náplní.
Zapečené lasagne s mletým masem a bešamelem dopečeme do mírného zezlátnutí povrchu.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem podáváme se zeleninou.
Gulášová polévka z mletého masa kterou podle potřeby dochutíme polévkovým kořením.
Brusinková omáčka ke zvěřině do které vmícháme smetanu.
Pomerančová omáčka na palačinky z medu.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Pomerančová omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje pomerančová omáčka ke zvěřině a recept na přípravu.