Recepty > vánoční cukroví > pomerančové bonbony
Potřebné suroviny:
300 g pomerančové kůry, 600 g krystalového cukru, 2 lžičky kyseliny citronové, 2 hrsti strouhanky, 2 tlučené hřebíčky, 1 lžička skořice, 100 g čokolády
Postup přípravy:
Omytou, chemicky neošetřenou pomerančovou kůru namočte na 4 až 5 dní do vody, kterou každý den vyměňujte. Pak z kůry odstraňte bílou dužinu, kůru nakrájejte na malé kostičky a vařte, až změkne. Přidejte cukr, koření, kyselinu a asi 2 dcl vody. Pokračujte ve vaření, až začne hmota rosolovatět. Podle potřeby vmíchejte strouhanku a hmotu nechte docela vychladnout. Tvarujte kuličky, které obalujte v rozehřáté čokoládě.
Další recepty:
Oříškové kuličky s kouskem kandovaného ovoce.
Jablkový salám obalíme cukrem.
Jemné kokosové vánoční cukroví můžeme cukroví ozdobit polevou.
Ořechové pusinky spíše sušíme než pečeme.
Kuličky z piškotů vytváříme z hmoty.
Nadýchaný perník nejen na vánoce.
Pracny vánoční cukroví potřebují proležet v chladnu.
Vánoční kokosky ze Salka 7 minut pečeme.
Plněné čokoládové košíčky zdobíme lískovým ořechem.
Ořechová srdíčka nechte 2 dny odležet.
Kokosové kuličky se sušeným mlékem obalujeme v kokosové moučce.
Nepečené oříškové kuličky necháme ztuhnout.
Nepečená kokosová roláda přelitá čokoládovou polevou.
Piškotový svítek
Tuto pochoutku přináší recept pomerančové bonbony.