Recepty

Recepty > vánoční cukroví > pomerančové bonbony

Pomerančové bonbony recept

Potřebné suroviny:

300 g pomerančové kůry, 600 g krystalového cukru, 2 lžičky kyseliny citronové, 2 hrsti strouhanky, 2 tlučené hřebíčky, 1 lžička skořice, 100 g čokolády

Postup přípravy:

Omytou, chemicky neošetřenou pomerančovou kůru namočte na 4 až 5 dní do vody, kterou každý den vyměňujte. Pak z kůry odstraňte bílou dužinu, kůru nakrájejte na malé kostičky a vařte, až změkne. Přidejte cukr, koření, kyselinu a asi 2 dcl vody. Pokračujte ve vaření, až začne hmota rosolovatět. Podle potřeby vmíchejte strouhanku a hmotu nechte docela vychladnout. Tvarujte kuličky, které obalujte v rozehřáté čokoládě.

Další recepty:
Oříškové kuličky s kouskem kandovaného ovoce.
Jablkový salám obalíme cukrem.
Jemné kokosové vánoční cukroví můžeme cukroví ozdobit polevou.
Ořechové pusinky spíše sušíme než pečeme.
Kuličky z piškotů vytváříme z hmoty.
Nadýchaný perník nejen na vánoce.
Pracny vánoční cukroví potřebují proležet v chladnu.
Vánoční kokosky ze Salka 7 minut pečeme.
Plněné čokoládové košíčky zdobíme lískovým ořechem.
Ořechová srdíčka nechte 2 dny odležet.
Kokosové kuličky se sušeným mlékem obalujeme v kokosové moučce.
Nepečené oříškové kuličky necháme ztuhnout.
Nepečená kokosová roláda přelitá čokoládovou polevou.
Piškotový svítek

Recepty
Motto

Tuto pochoutku přináší recept pomerančové bonbony.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.