Recepty

Recepty > vánoční cukroví > pomerančové košíčky s pařížským krémem

Pomerančové košíčky s pařížským krémem

Suroviny které budeme potřebovat pro přípravu tohoto receptu:

210 g hladké mouky, 70 g moučkového cukru, 140 g másla, 2 vaječné žloutky, špetka soli, pomerančová kůra a šťáva, vanilkový cukr
pařížský krém, rozpuštěná čokoláda na vytření a polití košíčků, pomerančový džem a kousky kandované pomerančové kůry na ozdobení, papírové košíčky

Postup přípravy:

Smícháme suroviny, vypracujeme těsto, rozválíme jej na sílu asi 3 mm, vykrájíme kolečka, která vložíme do suchých formiček na košíčky. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C 8-10 minut. Upečené košíčky necháma vychladnout, vyjmeme z formiček a vnitřek potřeme rozpuštěnou čokoládou. Po ztuhnutí pak na dno košíčků vložíme kousek pomerančového džemu a ozdobnou trubičkou nastříkáme krém. Uložíme do ledničky, krém necháme ztuhnout, přelijeme jej čokoládou polevou a ozdobíme drobnými kousky pomerančové kůry. Nakonec cukroví vložíme do papírových košíčků.

Další recepty:
Skořicové kuličky nechte ztuhnout a namáčejte v polevě.
Kakaová vosí hnízda postavte piškotem dolů.
Margotky nalámeme do misky a rozmačkáme.
Ořechové škebličky obalíme v cukru.
Tvarohové kokosky jsou měkké a vláčné.
Košíčky mandlové polijeme čokoládou.
Mandle v čokoládě dejte ztuhnout do chladničky.
Košíčky kokosové necháme rozležet.
Oříšková roláda s pařížským krémem dozdobíme podle fantazie.
Vosí hnízda z mletých piškotů a ořechů posypte moučkovým cukrem.
Kokosové kuličky z kondenzovaného mléka do kterých vtlačíme mandli.
Medvědí tlapky obalíme v cukru.
Sušenky z ovesných vloček a banánů můžeme dosladit.
Recept na žloutkové košíčky

Recepty
Motto

Pomerančové košíčky s pařížským krémem přináší na vánoční stoly recept na tuto pochoutku.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.