Recepty > polévky > pórková polévka s cuketou a vločkami
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g pórku, 150 g cukety, mrkev, polovina menšího celeru, cibule, hrnek ovesných vloček, muškátový oříšek, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Cuketu nakrájíme na kostky, cibuli a pórek na kolečka, mrkev a celer nastouháme. Do vody vložíme zeleninu, osolíme, opepříme a vaříme doměkka. Část cuketových kostek dámes stranou.Zeleninu vyjmeme a rozmixujeme, vrátíme do vývaru a uvedeme do varu. Do hotové polévky vložíme zbylé cuketové kostky a prolisujeme česnek. Nakonec nastrouháme trochu muškátového oříšku.
Polévka: do hovězího vývaru dáme vařit pokrájenou kořenovou zeleninu (nebo zmraženou ze sáčku). Když je zelenina vařená, vkládáme knedlíčky a nudle (vaříme asi 4 minuty). Nakonec přidáme petrželku.
Další recepty:
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Svíčková z králíka halali rozmixovaná.
Bramboračka na kyselo se zeleninou.
Španělská česneková polévka do které přidáme kostičky z osmažené veky.
Pravý ukrajinský boršč nakonec krátce podusíme.
Pikantní zelňačka kterou dochutíme smetanou.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme posekanou petrželkou.
Pórková polévka s ovesnými vločkami, pórek vaříme, až změkne.
Rychlá sýrová polévka s rohlíkem.
Rychlá gulášová zelňačka chutná ještě teplá.
Česneková omáčka ke steaku příloha.
Ruský boršč s mletým masem podáváme s polévkovým kořením.
Hovězí vývar s drožďovými knedlíčky
Pórková polévka s cuketou a vločkami má své chuťové kouzlo.