Recepty

Recepty > polévky > pórková polévka s droždím a vegetou

Pórková polévka s droždím a vegetou

Suroviny potřebné pro přípravu:

pórek, sádlo, droždí, lžička vegety, 2 vejce, petrželka

Recept na přípravu:

V polévkovém hrnci rozehřejem sádlo, rozdrobíme 2 lžíce droždí a osmahneme. Přidáme 2 vejce a rychle mícháme, až se utvoří nočky. Zalijeme horkou vodou. Do vroucí vody vsypeme nakrájený pórek a 5 minut povaříme. Pórkovou polévku s droždím dochutíme polévkovým kořením, osolíme a nakonec přidáme nadrobno nasekanou petrželku.

Další recepty:
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Polévka z rajčatové šťávy a jablka.
Mozečková polévka se žloutkem.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Drůbeží rizoto se žampiony posypeme sýrem.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Pórková polévka s ovesnými vločkami a brambory.
Francouzská bramboračka ke které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Hovězí Eintopf připravíme podle staroněmeckého receptu.
Česneková omáčka ke steaku z prolisovaného česneku.
Cibulačka z červené cibule - třetinu másla rozehřejeme.
Pórková polévka s droždím

Recepty
Motto

Pórková polévka s droždím a vegetou má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.