Recepty > polévky > pórková polévka s houbami
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,5 litru zeleninového vývaru, 250 g pórku, 200 g čerstvých hub, 30 g másla, pepř, sůl, 60 g másla a 60 g hladké mouky na jíšku
Recept na přípravu:
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Postupně ji zaléváme studeným vývarem a za stálého míchání 20 minut povaříme. Do tohoto polévkového základu vložíme pórek nakrájený na kolečka a na plátky nakrájené a na másle podušené houby. Osolíme, opepříme a asi 15 minut povaříme. Před podáváním vložte do polévky na kostičky nakrájené a na másle osmažené žemle.
Další recepty:
Pikantní zelňačka a brambory.
Mexická rajčatová polévka podáváme s čerstvým koriandrem.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Pikantní kuřecí stehýnka podáváme s chlebem.
Bramboračka s houbami ochucená drceným kmínem.
Rychlá polévka z červené čočky do které přidáme nasekané bylinky.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zahustíme strouhankou.
Hovězí maso na celeru podáváme s bramborovým knedlíkem.
Pórková polévka s vajíčkem
Pórková polévka s houbami má své chuťové kouzlo.