Recepty > polévky > pórková polévka s kari kořením
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
pórek, 4 brambory, 1 litr vývaru, kari koření, sůl, zakysaná smetana
Jíška: hladká mouka, máslo
Recept na přípravu:
Z rozpuštěného másla, které zasypeme hladkou moukou, si připravíme světlejší jíšku. Zasypeme kari kořením, zarestneme a zalejeme vývarem. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, na kolečka nakrájený porek a zvolna povaříme. Dosolíme a nakonec přidáme pažitku nebo libeček. Na talíři ochutíme zakysanou smetanou.
Další recepty:
Kvasnicová polévka se zavařeným těstíčkem.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky s česnekem.
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Francouzská pórková polévka s kari.
Dijonské brambory zdobíme nasekanou pažitkou.
Ruský boršč je tradiční ruský pokrm.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme nadrobno pokrájenou pažitkou.
Zeleninový boršč podáváme se zakysanou smetanou.
Kulajda s koprem a vejci přidáme do ní cukr.
Kuře na kari a ananasu zapečeme.
Pórková polévka s taveným sýrem
Ochutnejte recept pórková polévka s kari kořením.