Recepty

Recepty > polévky > pórková polévka s kroupami a brambory

Pórková polévka s kroupami a brambory recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 pórky, 4 jarní cibulky, 3 velké brambory, 4 stroužky česneku, celerová nať, 300 g uvařených krup, majoránka, zeleninový vývar, sůl, zelená pažitka nebo petrželka

Recept na přípravu:

Do zeleninového vývaru dáme vařit na kostičky nakrájené brambory, po chvilce přidáme na kolečka nakrájený pórek, bílé části cibulek a jemné plátky česneku. Když je zelenina měkká, přidáme uvařené kroupy, zelené části cibulek, celerové listy, majoránku a necháme přejít varem. Dochutíme, posypeme nadrobno pokrájenou pažitkou nebo petrželkou a podáváme.

Další recepty:
Bramboračka s houbami a drceným kmínem.
Kyselo s houbovo-vaječnou směsí.
Pórková polévka s vajíčkem kterou ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Krémová zelňačka s osmaženou houskou.
Polévka z uzeného kolena se zakysanou smetanou.
Jemná cibulačka s mlékem a rozšlehaným vejcem.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Pórková polévka pro děti rozmixovaná.
Česnečka s bramborem a opečeným chlebem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Francouzská pórková polévka

Recepty
Motto

Ochutnejte recept pórková polévka s kroupami a brambory.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.