Recepty > polévky > pórková polévka s krupicí
Suroviny potřebné pro přípravu:
40 g krupice, 20 g másla, 1 větší pórek, 1 litr vody, 1 kostka masoxu, 1 vejce, sůl
Recept na přípravu:
Krupici upražíme nasucho, přidáme máslo, na kolečka nakrájený pórek, trochu podlijeme vodou a chvilku podusíme. Potom zalijeme vodou, přidáme kostku masoxu, přisolíme a vaříme, dokud není pórek měkký. Nakonec do pórkové polévky vmícháme vejce a necháme přejít varem.
Další recepty:
Hovězí na česneku vaříme do změknutí masa.
Omáčka na špagety z rajčat kterou rozmixujeme, osolíme a okyselíme.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Bramboračka s kroupami do níž vmícháme posekanou petrželovou nať.
Rajská polévka z protlaku se zavařenými těstovinami.
Kuřecí vývar s nudlemi dochucená nadrobno nasekanou petrželkou.
Pórková polévka s vajíčkem s petrželkou.
Rajská polévka s ovesnými vločkami kterou ozdobíme kysanou smetanou.
Rychlá česnečka se sýrem a topinkou.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Jihočeská bramboračka kterou ochutíme octem.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Bramboračka s houbami je vařená do změknutí brambor i hub.
Pórková polévka s taveným sýrem
Pórková polévka s krupicí přináší na talíře svoji chuť.