Recepty

Recepty > polévky > pórková polévka s tymiánem

Pórková polévka s tymiánem

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 středně velký brambor, 2-3 pórky, kytička čerstvého tymiánu, sůl, mletý pepř, 5 lžic smetany, 2 lžíce olivového oleje, 2 rohlíky

Recept na přípravu:

Oloupaný brambor nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka. Na rozpáleném oleji krátce osmahneme pórek, přidáme bramborové kostičky a zalijeme studenou vodou (asi 1 l). Osolíme, opepříme, přidáme tymián a uvaříme doměkka. Tyčovým mixérem všechno rozmixujeme dohladka. Vmícháme smetanu a podáváme. Na talíři doplníme opečenými kostičkami rohlíku.

Další recepty:
Hovězí na česneku vaříme do změknutí masa.
Jihočeská bramboračka kterou ochutíme octem.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Rajská polévka z protlaku se zavařenými těstovinami.
Bramboračka s houbami je vařená do změknutí brambor i hub.
Omáčka na špagety z rajčat kterou rozmixujeme, osolíme a okyselíme.
Bramboračka s kroupami do níž vmícháme posekanou petrželovou nať.
Kuřecí vývar s nudlemi dochucená nadrobno nasekanou petrželkou.
Pórková polévka s vajíčkem s petrželkou.
Rajská polévka s ovesnými vločkami kterou ozdobíme kysanou smetanou.
Rychlá česnečka se sýrem a topinkou.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Pórková polévka s taveným sýrem

Recepty
Motto

Pórková polévka s tymiánem přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.