Recepty

Recepty > polévky > pórková polévka s žampiony a taveným sýrem

Pórková polévka s žampiony a taveným sýrem recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

4 pórky, 4 mrkve, 2 lžíce oleje, 1 litr zeleninového vývaru, 2 lžíce solamylu, 200 g žampionů, 8 lžic taveného sýra, sůl, pepř, čerstvá petrželka

Recept na přípravu:

Pórek nakrájíme na kolečka, mrkev na kostičky a na rozpáleném oleji zeleninu osmahneme. Zalijeme vývarem a vaříme 15 minut. Poté přidáme solamyl rozmíchaný ve lžíci vody. Na plátky nakrájené žampiony vmícháme spolu s taveným sýrem do polévky a ještě chvíli povaříme. Osolíme a opepříme. Hotovou pórkovou polévku rozdělíme do předehřátých talířů a před podáváním posypeme nadrobno nasekanou petrželkou.

Další recepty:
Jednoduchá rajská polévka dochucená cukrem a citronovou šťávou.
Fazolačka z červených fazolí kterou osolíme a okyselíme octem.
Jednoduchá špenátová polévka kterou ochutíme rozetřeným česnekem.
Kuřecí řízky v jogurtu usmažíme.
Francouzská cibulačka s vínem a sýrem.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Pórková polévka s taveným sýrem vařená na mírném ohni.
Francouzská bramboračka do které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Ruský boršč do kterého přidáme lžíci zakysané smetany.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zavaříme.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Drůbeží rizoto se žampiony

Recepty
Motto

Ochutnejte recept pórková polévka s žampiony a taveným sýrem.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.