Recepty > polévky > pórkovka s vejcem
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 lžíce másla, 1 cibule, 2 pórky, 1,5 l vývaru nebo vody, 2 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky na jíšku, kostka zeleninového bujónu, mletý černý pepř, 2 vejce
Recept na přípravu:
Na másle osmažíme cibulku pokrájenou na kostičky. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, osmažíme a zalijeme teplým vývarem nebo vodou. Dusíme doměkka. Zahustíme máslovou jíškou, přidáme kostku zeleninového bujónu, mletý černý pepř a nakonec vmícháme rozkvedlaná vejce.
Další recepty:
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme zahuštěnou smetanu.
Kulajda s houbami a koprem do které přidáme jemně nasekaný kopr.
Frankfurtská polévka s párkem ochucená paprikou a pažitkou.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Houbová polévka na kyselo z čerstvých hub.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Špenátová polévka se smetanou, přidáme rozmačkaný česnek.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Valašská kyselica s brambory.
Zelňačka s klobásou zjemněná smetanou.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Oukrop z bramborového vývaru.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Polévka cibulačka se sýrem
Pórkovka s vejcem má své chuťové kouzlo.