Recepty

Recepty > polévky > pórkový krém se sýrem a máslovými krutonky

Pórkový krém se sýrem a máslovými krutonky recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 litry vody, 2 střední pórky, 2-3 naťové cibulky, 2 lžíce másla, 3 až 4 kostky slepičího nebo hovězího bujónu, 2 obdélníčky smetanového sýru, čerstvě mletý pepř, petrželová nať, 2 lžíce smetany, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 2-3 tvrdší rohlíky nebo sýrové bulky nakrájené na kostičky, máslo

Recept na přípravu:

Nadrobno nakrájíme cibulky a bílé a horní zelené části pórků. (Střední světle zelené nakrájíme na nudličky, použijeme je v závěru přípravy). Zpěníme do lehce skleněné podoby na másle, zalijeme vařící vodou, přidáme kostky bujónu, smetanový sýr a povaříme 10 až 15 minut. Sejmeme z plotny, důkladně rozmixujeme ponorným mixérem, vrátíme na oheň, vlijeme smetanu s rozmíchaným škrobem, necháme minutku přejít var. Odstavíme a vsypeme zbylý nakrájený pórek a petrželku, dochutíme pepřem. V misce zvlášť podáváme máslové krutonky, které si hosté berou do polévky dle libosti. Krutonky připravíme jednoduše: v remosce či v pekáčku rozpustíme máslo, kostičky pečiva v něm promícháme a asi 15 minut za občasného promíchání opečeme do zlatova. Jsou křehčí, než klasicky na pánvi osmažené.

Další recepty:
Fazolačka z bílých fazolí do které přidáme smetanu.
Drožďová polévka s kapáním kterou ozdobíme nakrájenými natěmi.
Pekingská kuřecí polévka dochucená glutasolem.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Loštická polévka chutná.
Nočky do polévky z mouky jsou hotové, když vyplavou na povrch.
Majonéza bez vajec upravená dle chuti.
Drožďové knedlíčky do polévky připravené z těsta.
Rybí polévka s rajčaty kterou podáváme se smaženou houskou.
Játrové knedlíčky do polévky zavaříme.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Piškotový svítek nakrájíme a přidáme.
Žampionový krém

Recepty
Motto

Pórkový krém se sýrem a máslovými krutonky přináší na talíře vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.