Recepty

Recepty > polévky > postní boršč s houbami

Postní boršč s houbami

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 kg červené řepy, 50 gramů sušených hub, 1 petržel, 1/2 celeru, 1 cibule, 1 bobkový list, anglické koření, stroužek česneku, citronová šťáva, sůl, cukr, pepř

Recept na přípravu:

Houby opláchneme, namočíme v litru vody, uvaříme, vývar slijeme a uchováme. Řepu i zeleninu oloupeme, zeleninu a polovinu řepy nakrájíme na kostičky, zalijeme houbovým vývarem, přidáme 500 ml vody, koření a vaříme hodinu. Mezitím zbylou řepu nastrouháme, vymačkáme z ní šťávu a okyselíme ji. Uvařený boršč přecedíme, přidáme okyselenou šťávu z řepy, dochutíme solí, cukrem a pepřem a uvedeme do varu. Podáváme s nakrájenými uvařenými houbami a těstovinami.

Další recepty:
Staročeská bramboračka se žloutky.
Jemná bramborová polévka ke které přilijeme mléko se žloutkem.
Krémová česnečka z mléka.
Kulajda s koprem a houbami chutná s pečivem.
Francouzská cibulová polévka posypaná petrželovou natí.
Pravý ukrajinský boršč ozdobíme nasekanou petrželkou.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Polévka cibulačka se sýrem a petrželkou.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Bílá polévka s vajíčkem dochucená octem.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Boršč bez zelí necháme krátce projít varem a dochutíme.
Ruský boršč

Recepty
Motto

Postní boršč s houbami přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.