Recepty

Recepty > polévky > postní kyselica

Postní kyselica

Suroviny potřebné pro přípravu:

kysané zelí, smetana, mléko, hladká mouka, vejce, sůl, pepř, případně špetka cukru a kousek másla

Recept na přípravu:

Do hrnce dáme zelí, přilijeme vodu, dosolíme a uvaříme. Smícháme si mléko s trochou smetany a hladké mouky, zavaříme do polévky, v závěru do ní ještě rozkvedláme vejce (stačí 2 na 4 porce), opepříme, podle chuti dosolíme a chuť můžeme doladit špetičkou cukru. Na talíři dáme do polévky ještě oříšek másla, přikusujeme vařené brambory.

Další recepty:
Rajská omáčka z rajských jablíček s rýží.
Polévka z dýně hokaido s kari a lehce opečenými plátky česneku.
Valašská kyselica s brambory.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Selská bramboračka s uzeným masem a kostičkami housky.
Pohanková polévka s houbami do které přimícháme pohanku, sůl a pepř.
Dětský boršč ozdobíme lžící kysané smetany.
Kuřecí kokosová polévka s větvičkou koriandru.
Zeleninový boršč do kterého přidáme nakrájené maso.
Dobrý boršč z dobrých surovin.
Kyselica s klobásou paprikovou.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Krémová česnečka se zvýrazněnou chutí stroužkem prolisovaného česneku.
Rajská polévka s rýží

Recepty
Motto

Postní kyselica má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.